emsellen

En 27-årig Stockholmstjej som är inne på mitt andra år som färdig journalist. Är feminist, ateist, cineast och och har enligt många läskigt bra koll på folk. Har du mött mig så finns du garanterat i mitt minne.

måndag, juli 03, 2006

Cykeltrött

Trött. Både i huvudet och i kroppen. Dagen har varit minst sagt fullspäckad och en stark kontrast till de slappa dagarna på landet. Började dagen med att kliva upp klockan sex för att cykla till jobbet halv 7. Jobbet, som numera är lite närmare, och ligger vid Slussen. Hur fint som helst! Lokalerna var fräscha men det bästa var utsikten. Från mitt fönster såg jag Katarinahissen, Strömmingförsäljare och djurgårdsbåtar som åkte fram och tillbaka över det klarblåa vattnet. Lite svårt att rikta blicken mot datorn.

När jag slutade ville jag njuta av solen och cyklade till min favoritsjö ute i Älta. Var säkert över en mil dit men det var det värt. Älskar den sjön. Sandasjön. Mina föräldrar tog mig med dit som liten och jag försöker åka dit varje år. (Tack för att jag slipper trängas med alla i Hellasgården) Den är liten och alltid varm. Säkert 24 grader. En annan person som gillar att bada där är Thomas Dileva. Han dyker ofta upp och kommer gående genom skogen i sina färgglada dräkter. Ibland har jag sett honom meditera på klipporna men oftast simmar han bara. Längs med hela sjön! Men idag var han inte där.

Jag låg där ett tag i solen, käkade bigaråer och läste. Sen cyklade jag tillbaka mot stan och bestämde med min kompis Annis att ses lite senare. Så jag tog en vegoburgare i väntan. När Annis dök upp var hon promenadsugen och jag gick med henne till finfina Fåfängan (högt berg med världens utsikt där det ligger ett kafé) där vi träffade Lisa, Kattis och Lisas kompis Karin. Men då var jag bara trött och började snart cykla hemåt. Söder till Gärdet.

Undra hur mycket jag cyklat idag. Flera mil måste det vara. Nu lyssnar jag på Lars Winnerbäcks första skiva: Dans med svåra steg, för att varva ner. Har mycket minnen till den skivan.