emsellen

En 27-årig Stockholmstjej som är inne på mitt andra år som färdig journalist. Är feminist, ateist, cineast och och har enligt många läskigt bra koll på folk. Har du mött mig så finns du garanterat i mitt minne.

onsdag, juni 21, 2006

Skär inte ner på samhällsprogrammen SVT

I en kort artikel i Dagens Nyheter idag, med rubriken Såpor ska ersättas nyheter, kommer det fram att SVT ska skära ner i samhällsprogrammen inför nästa år. Istället ska de satsa på dramaserier och bland annat ska Svensson Svensson göra en återkomst. Program som försvinner är Faktum och Dokument utifrån. Suck! Kan inte Tv4 få ta hand om serierna och pratshowerna. Nya avsnitt av Svensson Svensson känns bara trist och dammigt.

Budgeten för nyhetsarbetet ska också bantas med 20 miljoner kr. Det lättuggade ska alltså dominera i SVT. Trodde att det var public service uppgift att ha en bredd och inte följa tittarsiffror.

5 Comments:

  • At 3:05 em, Blogger Jonas Ehne said…

    Jag håller med! Skräp-tv ägnar sig merparten av de andra kanalerna åt att skapa med en sådan framgång att de gott kan få vara ensamma om det. Dessutom verkar de vara bättre på det. SVT:s skräpprogram är ju till och med dåliga för att vara skräpprogram.

     
  • At 11:57 fm, Anonymous Anonym said…

    Men enligt Svt:s public service-förklaring så ska SVT ge alla medborgare tillgång till mångsidig information inom en mängd områden. Det betydler antagligen enligt dem att de också måste sända komediserier som Svensson Svensson. Alla medborgare har ju inte de kommersiella kanalerna och har alltså rätt att kolla på trälig vardagsrumskomik, hur trist det än låter..
    Däremot står det ju också att man som SVT-tittare ska kunna ta reda på vad som händer i världen runtomkring, så att man själv kan bilda sig en åsikt. Det är frågan om man kommer kunna göra det genom SVT i fortsättningen utan Dokument utifrån...

     
  • At 12:25 em, Blogger Emma said…

    Jo, det är klart. Men det känns som om det redan finns en massa sådana serier redan. Vore bättre med något helt nytt istället för Svensson Svensson. Ja ja, det kanske inte blir så illa som det låter. Jag kanske blir helt fast i Svensson Svensson. (-:

     
  • At 7:22 em, Blogger Karin said…

    Men Svensson Svensson av alla serier... Har vi inte sett tillräckligt av det, det går ju till och med på varje julafton ju!

     
  • At 8:07 em, Blogger Emma said…

    Exakt Karin! Känns som om man borde kunna komma på nåt nytt. Bara för att programmet gjorde succé i stugorna för 10 år sen kanske det inte gör det nu. Så bra var det inte.

     

Skicka en kommentar

<< Home