emsellen

En 27-årig Stockholmstjej som är inne på mitt andra år som färdig journalist. Är feminist, ateist, cineast och och har enligt många läskigt bra koll på folk. Har du mött mig så finns du garanterat i mitt minne.

fredag, juni 01, 2007

Äktenskap garanterar aldrig en bra uppväxt

"Samkönade äktenskap kan aldrig garantera barnens intressen och rättigheter".

Nej, och inte tvåkönade äktenskap heller.

I bland kan det verkligen vara svårt att förstå hur vissa människor kan tänka som de gör. På dagens DN debatt skriver åtta högerpolitiker, bland annat Alf Svensson, att det vore mot biologin att låta homosexuella par ingå äktenskap.

De anser att äktenskapet i grunden är en institution som handlar om reproduktion (låter verkligen tråkigt), att kunna ge barnet en harmonisk uppväxt.
Så det är det det handlar om? Inte att föräldrarna, oavsett kön, älskar barnet och ger den en trygg start i livet?
Självklart kan aldrig en juridisk överenskommelse garantera en harmonisk uppväxt.

De konservativa politikerna skriver också att:
En könsneutral äktenskapslag i Sverige skulle också kunna öka främlingskapet inför vårt samhälle bland många nyanlända medborgare. Kulturella och religiösa motsättningar av långvarig art kan komma att polariseras i vårt land om inte äktenskapsfrågan hanteras med varsamhet och försiktighet.

Jaha. Så vi ska alltså stifta våra lagar efter vad vissa grupper från andra länder kan tänkas ha för åsikter. Inte utgå från att alla människor ska ha samma rättigheter, oavsett vem de råkar va kär i. Barnens välmående kan aldrig handla om juridik.

3 Comments:

  • At 12:30 em, Anonymous Anonym said…

    Mycket bra inlägg av dig! Tck för att du finns och att man inte behöver vara ensam i kylan!

     
  • At 3:30 em, Blogger Emma said…

    Tack för det. Kul att en små ord kan värma.

     
  • At 8:40 em, Anonymous Anonym said…

    Tänkte verkligen precis samma sak i morse när jag läste DN. "En könsneutral äktenskapslag skulle öka främlingskapet inför Sverige..." Herregud. Hoppas allt e bra med dej annars!

     

Skicka en kommentar

<< Home