emsellen

En 27-årig Stockholmstjej som är inne på mitt andra år som färdig journalist. Är feminist, ateist, cineast och och har enligt många läskigt bra koll på folk. Har du mött mig så finns du garanterat i mitt minne.

söndag, april 02, 2006

Fler män behövs i Fi

Feministiskt Initiativ har presenterat sitt valmanifest och sin riksdagslista.

De fem frågor Fi kommer att driva i valrörelsen är rättvisa löner, stopp för manligt våld, delad föräldraförsäkring, en värld fri från diskriminering och samhällsbyggande på kvinnors villkor. (dn.se)

Viktiga frågor som jag är glad att de väljer att fokusera på men jag kan inte jubla innan de redogör mer konkret för hur målen ska nås. Inget man fixar på en mandatperiod precis men förhoppningsvis kan Fi pressa de andra partierna att prioritera tex frågan om lika lön för lika arbete. Något måste hända!

Är besviken på riksdagslistan. En man på sjätte plats av 30 namn. Hur ska vi nå ett jämställt samhälle om vi inte har männen med oss?

Gudrun Schyman, Devrim Mavi, Maria Carlshamre, Sofia Karlsson, Stina Sundberg,
Birger Östberg, Shadi Larsson, Kristina Hultman, Maria Jansson, Lotten Sunna, Aase Hensvold, Ylva Larsson, Maria Hagberg, Monica Amante, Anna-Karin Johansson, Sara Rosberg, Mikaela Robsahm, Milka Saxlund, Lina Ydrefält, Monica Brun, Sofia B.
Karlsson, Görel Elf, Anna Fält, Beth Melander, Charlotta Bjälkebring,
Agneta Andersson, Linnea Sjögren, Katarina Skönblad, Harriet Otterloo, Linda Västrik.

Fanns det verkligen inga fler kompetenta män än Birger Östberg? Sverige behöver inte ett kvinnoparti utan ett parti som jobbar för jämställdhet.

2 Comments:

  • At 1:36 em, Anonymous Anonym said…

    Hej,
    Hur tycker du att vi skulle gjort för att få in fler män på listan, om nu inte fler engagerade män nominerats? En snabb läsning på t ex Expressens debattforum visar tyvärr rätt väl vad många män tycker om att kvinnor organiserar sig.

    De män som är medlemmar i F! har ju också haft möjlighet att nominera sig och att nomineras. Men att gå ut och söka efter män som inte tidigare intresserat sig för vårt parti verkar lite konstigt.

    Jag hade gärna sett fler engagerade män på listan, men då främst för att dom är engagerade än för att dom är män.

    Och, kan inte kvinnor jobba för jämställdhet?

    Tycker
    Anna-Karin Johansson
    Nummer 15 på listan

     
  • At 1:49 em, Blogger Emma said…

    Självklart kan kvinnor jobba för jämställdhet. Det var inte så jag menade. Men jag tror att vi inte kan jobba ensamma utan att vi måste ha männen med oss. Fanns det få män som var nominerade så är det inte konstigt om bara en man hamnade på listan. Det är tråkigt att få män vill engagera sig men kanske handlar det om att många stöts bort av att ni kallar er för Feministiskt initiativ. Tyvärr har ju ordet feminism fått en negativ klang. Men jag vill inte skylla på er som engagerar er utan det är upp till alla män att göra detsamma. Ett jämställt samhälle får vi aldrig om bara kvinnor är med på det. Lycka till!

     

Skicka en kommentar

<< Home