emsellen

En 27-årig Stockholmstjej som är inne på mitt andra år som färdig journalist. Är feminist, ateist, cineast och och har enligt många läskigt bra koll på folk. Har du mött mig så finns du garanterat i mitt minne.

onsdag, mars 22, 2006

Ovilja att kolla mina prickar

Jag känner mig tjatig. I flera månader har jag försökt boka in en tid hos en hudspecialist för att kolla mina födelsemärken som aldrig någonsin har blivit undersökta av ett proffs. Har fått för mig att de kliar och för att stilla min oro, som poppar upp ibland, vill jag kolla mig. Men detta visade sig vara svårt.

Först ringde jag hudmottagningen på Karolinska men efter en lång stund i kö fick jag beskedet att jag måste ha en remiss. Inte särskilt oväntat men jag suckade ändå för min erfarenhet av husläkare är att de kan pyttelite om mycket. De avfärdar en med en axelryckning och ger tips om en huskur som man kunnat lista ut själv utan att betala 120 spänn. Även denna gång försökte en tystlåten kvinna på min vårdcentral göra det och jag fick propsa på att hon skulle skicka en remiss vidare. "Nej, de ser så snälla ut". Varför ska det behöva va så? Det är ju jag som väljer att betala. För några år sen sa tre olika husläkare att det inte var någon fara, månaderna gick och mina besvär accelererade, innan en specialist hittade felet.

Veckorna gick utan svar och tillslut ringde jag idag till hudspecialisten och kollade läget. Ingen tid var inbokad men lyckades få en tid om 2 månader.....Inte undra på att det visar sig att folk har långtgående sjukdomar när det är såhär svårt att få en kvarts undersökning.

6 Comments:

  • At 11:07 fm, Anonymous Anonym said…

    Tjenare Emma!

    Ring dr Ulf Holmgren, han är riktigt snabb och duktig på sånt. Jag har varit där och undersökt och tagit bort mina prickar, det gick hur smidigt som helst. Han kan säkert fixa remiss också. 08-243800, sveavägen 13-15.


    /Krille

     
  • At 11:27 fm, Anonymous Anonym said…

    Åh vad skönt med någon som har samma problem! jag har oxå velat kolla mina prickar, men sist jag var hos husläkaren så praktiskt taget skrattade han åt mig och sa att det såg så fint ut och började ge mig råd om att man måste smörja in sig med lotion varje dag. suck. ska nog följa krilles råd. men vem är krille egentligen?

     
  • At 11:27 fm, Blogger Emma said…

    Tack för tipset! Ska testa där. Ha det bra.

     
  • At 11:30 fm, Blogger Emma said…

    Precis Karin! Har också fått råd om att smörja in mig. Krille är Kristian (tror jag), du vet Jonas kompis som du har träffat flera ggr. Tydligen är det inte smart att ta bort prickar på våren för man får inte va i solen på ett halvår men vill kolla i alla fall.

     
  • At 11:48 fm, Anonymous Anonym said…

    ja just det, det är jag som är Jonas kompis. jag ramlade in här genom filmtipset.

    jag fick också rekommendationen att ta bort dom efter sommaren eftersom ärren kan bli ganska fula av solande. däremot kan man ju gå och kontrollera prickarna redan nu för att stilla sin eventuella oro.

     
  • At 7:26 em, Anonymous Anonym said…

    Hello! Mitt första inlägg här! Ni måste ha haft oturen att träffa fel läkare. Själv har jag fått ta bort fyra stycken utan invändningar på vårdcentraler i både Falun och Lund. En mjukare attityd i småstäder eller kanske helt enkelt mindre att göra..? Var dock hos en helt inkompetent läkare på vårdcentralen i Malmö idag, jag vet känslan av att inte bli tagen på allvar... Kram

     

Skicka en kommentar

<< Home