emsellen

En 27-årig Stockholmstjej som är inne på mitt andra år som färdig journalist. Är feminist, ateist, cineast och och har enligt många läskigt bra koll på folk. Har du mött mig så finns du garanterat i mitt minne.

söndag, februari 19, 2006

Ökad eller minskad anställningstrygghet för unga?

Som man frågar får man svar är ett uttryck som stämmer väl. Förra veckan presenterades en Temo-undersökning, beställd av Centern, som visade att 64 % av de mellan 16-29 ville avskaffa anställningstryggheten för unga om det ledde till fler jobb. Jag blev förvånad över att så många ville att unga, som redan lever under osäkra förhållanden, skulle få det ännu osäkrare. Tycker inte att det ska gälla andra regler för oss. Idag presenterar DN (kan tyvärr inte länka) en ny Temo-undersökning, denna gång beställd av Sossarna, som visar att 77 % av 16-29-åringarna vill ha ökad anställningstrygghet för unga, om det leder till fler jobb.

Hm....så vad tycker vi egentligen? Temos opinionsansvarig Arne Modig säger i DN att de båda mätningarna visar att många inte har en bestämd åsikt om ungas anställningstrygghet. Men som DN-journalisten Henrik Brors avslutar artikeln :
"Slutsatsen av slagväxlingen med opinionsmätningarna blir nog att många väljare tycker att frågan om ungomsarbetslösheten är en viktig valfråga. Det parti som kan övertyga om att de har de bästa förslagen om hur fler unga ska få jobb kan bli en valfråga."