emsellen

En 27-årig Stockholmstjej som är inne på mitt andra år som färdig journalist. Är feminist, ateist, cineast och och har enligt många läskigt bra koll på folk. Har du mött mig så finns du garanterat i mitt minne.

måndag, september 18, 2006

Respektera folkomröstningen i Stockholm

Nu får borgarna ge sig. Det blev ett tydligt ja i trängselskattfolkomröstningen i Stockholm och det måste respekteras. Bara för att de borgerliga kranskommunerna valde att göra egna folkomröstningar, där det blev nej, kan inte det ändra valresultatet. 12 kommuner har ju inte röstat i frågan och dessutom hade de borgerliga kommunerna inte samma formulering som i Stockholm. Man kan väl inte ändra premisserna i efterhand. Var säkert en massa människor i de borgerliga kommunerna som skulle ha röstat ja om de vetat att omröstningen hade en betydelse. Det är möjligt att kranskommunerna, även om de inte drabbas lika hårt av den dåliga luften som innerstansborna, borde ha varit med och röstat men då skulle det ha bestämts från början.

På jobbet bjöds det på tårta idag för att fira att det blev maktskifte i Uppsala (borgerligt förstås). Det är verkligen inne att vara höger just nu. Har blivit lika fel att säga att man är vänster som att man skulle lyssna på dansbandsmusik eller klä sig i paltor från Obs.

Såg i tidningen att i min valkrets, Oscars församling som tillhör Öfre Östermalm, röstade hela 60 procent på Moderaterna. Ett område där arbetslösheten är låg och där många har välbetalda jobb och där få drabbas av Alliansens sänkta bidrag. Klart som korvspad att de inte bryr sig om de arbetslösa får mindre pengar. Känner man ingen som måste vända på varenda krona tror man kanske att de flesta inte söker jobb utan trivs med att leva på staten. Jag tror den gruppen är liten.