emsellen

En 27-årig Stockholmstjej som är inne på mitt andra år som färdig journalist. Är feminist, ateist, cineast och och har enligt många läskigt bra koll på folk. Har du mött mig så finns du garanterat i mitt minne.

måndag, maj 22, 2006

Enbenta journalister

Knappt tre veckor på utbildningen innan sommar och praktik. Känns mest bra. Det tråkiga är att skiljas från klassen som jag trivs så bra med. Däremot ska det bli skönt att lämna JMK och den dåliga stämningen bland lärare och mellan dem och ledningen. Det var länge sen det rådde nån harmoni på den institutionen. Idag skriver flera lärare i Svenskan om att "JMK producerar bara enbenta journalister" och att "bara en offentlig debatt kan stoppa slakten på journalistutbildningen vid JMK". De syftar på akademiseringen och nedskärningen av den kostsamma praktiska utbildningen.

Jag tycker att mycket har varit bra under året, särskilt de praktiska TV- och dagspress-kurserna, men en hel del kunde ha varit bättre. Vi har skrivit på tok för lite och engagemanget bland vissa lärare har varit riktigt lamt. Är väl som på alla utbildningar alltså. Men något som skiljer från tidigare studier är skitsnacket bland lärarna som är helt öppet. Idag kallade till exempel en lärare en annan för psykopat inför oss studenter. Då är det riktigt illa.

1 Comments:

  • At 10:50 fm, Blogger Karin said…

    Shit, att kalla en annan lärare för psykopat var väl lite att ta i? Såna konflikter bör de väl ta i lärarrummet och inte inför alla studenter?

    Men annars låter det ungefär som på vilken annan utbildning som helst, för lite praktiska saker och för oengagerade lärare. Tyvärr.

     

Skicka en kommentar

<< Home