emsellen

En 27-årig Stockholmstjej som är inne på mitt andra år som färdig journalist. Är feminist, ateist, cineast och och har enligt många läskigt bra koll på folk. Har du mött mig så finns du garanterat i mitt minne.

fredag, maj 26, 2006

DN:s huvudnyhet är en bluff

Dagens Nyheters huvudnyhet idag är att två tredjedelar av de socialdemokratiska väljarna är för att partiet bildar koalitionsregering med vänsterpartiet i höst. Det står både i den feta rubriken i vänsterkrysset på framsidan och i artikeln. Kollar man däremot in diagramet stämmer det inte alls. Endast 40 procent av s-väljarna är för att vänstern är regeringspartner och 42 procent är emot. Däremot är 65 procent av s,v och mp-väljarna för en koalitionsregering med vänsterpartiet.

Henrik Brors, DN:s politiska analytiker vill med detta säga att : "Synovate Temos mätning visar att de socialdemokratiska väljarna har en helt annan inställning än partiets ledande företrädare."

Näpp. Om inte diagrammet var fel förstås. DN gör visst allt för att skapa splittring i väljarkåren. De flesta kollar nog inte närmare på vad som egentligen står utan sväljer budskapet rakt av.