emsellen

En 27-årig Stockholmstjej som är inne på mitt andra år som färdig journalist. Är feminist, ateist, cineast och och har enligt många läskigt bra koll på folk. Har du mött mig så finns du garanterat i mitt minne.

onsdag, februari 20, 2008

Obehagliga balkongfall

Nu har det hänt igen. En kvinna har mist livet efter fall från en balkong.
Från femte våningen i ett hyreshus i Göteborg föll hon och en man är anhållen misstänkt för mord.

Senaste halvåret känns det som om det nästan varje vecka är nya balkongfall. Vad det beror på är förstås svårt att säga. Det enda slutsatsen man säkert kan dra är att många människor har grava relationsproblem.

6 Comments:

  • At 11:11 fm, Anonymous Anonym said…

    Grava relationsproblem eller om man så vill relativa gravitationsproblem. Bedrövligt är det hur som helst

     
  • At 11:17 fm, Anonymous Anonym said…

    Sverige är ett enda stort problem.

    JG.

     
  • At 1:30 em, Anonymous Anonym said…

    Det finns ännu en väldigt viktig slutsats att dra: Eftersom alla förövare är muslimer så kommer vi alla att få mycket stora problem snart.

    Det heter ofta att man inte kan "dra alla över en kam", men eftersom det handlar om sådana fruktansvärda brott och eftersom fenomenet verkar väldigt utbrett och tycks drabba de som låter sig integreras "för mycket" i det svenska samhället, så måste vi börja prioritera vår egen säkerhet. Vi kan nog utgå från att de fall där det inte räcker med dödshot, som aldrig kommer till allmänhetens kännedom, utan där hoten verkställs måste vara den lilla toppen av isberget. Att denna typ av brott tycks öka lavinartat kan nog för en gång skull inte skyllas på att "anmälningsbenägenheten har ökat" och borde ses som oerhört oroande av de myndigheter som är ansvariga för integrationen av "våra" invandrare. Efter alla år och alla skattemiljoner som har kastats på olika integrationsprojekt och information om hedersvåld bör alla inse att ansvaret helt och hållet ligger på de muslimska grupperna. Det är fullständigt meningslöst att skylla på samhället. Det är inte samhället som har gjort för lite.

     
  • At 3:22 em, Blogger Emma said…

    Till annonym som anser att hela ansvaret för hedersvåld ligger på de muslimska grupperna.

    Jag håller inte med dig om att politiker och myndigheter har gjort allt för att öka integrationen. Integration är svårt, särskilt när stora grupper av människor kommer samtidigt från svåra förhållanden, och det tar tid. Självklart har människor som flyttar hit också ett ansvar att anpassa sig och de flesta gör också det.

    Det hedersrelaterade våldet är svårt att stoppa. Men jag tror att det enda som funkar är att myndigheter, politiker och organisationer arbetar tillsammans. Att frågan är i ljuset hela tiden.

     
  • At 4:59 em, Anonymous Anonym said…

    Emma,

    OK, du tycker alltså att någon ANNAN än mördarna bär ansvaret för sina mord ?????? Och du tycker inte inte att frågan har belysts tillräckligt av politiker och myndigheter ? Har du något konkret förslag på hur man skulle kunna belysa frågan mer än man har gjort ?

     
  • At 9:29 em, Blogger Emma said…

    Annonym,

    självklart bär varje mördare, oavsett religionstillhörighet och bakgrund, ansvar för det mord han eller hon begått.

    Det jag menar är att frågan om hedersrelaterat våld är större än så. Problemet försvinner inte bara för att gärningsmännen straffas.

    Och nej, jag har inga konkreta förslag på hur frågan ska belysas. Jag håller med om att frågan debatterats en hel del men att det finns mer att göra råder ingen tvekan om. Mycket handlar om attitydförändring och sånt tar tid.

     

Skicka en kommentar

<< Home